onsdag 9 februari 2011

Mama.

Fick till mitt stora förtret hem ännu en Mamatidning igår.  Hade ju gått på en sådan där 3 nrs prenumeration och glömt bort att den ändå är löpande och kräver uppsägning. Men det är ordnat nu.
För Mamatidningen är nog något av det fjantigaste jag har läst. Vet inte varför den heter Mama. Den handlar ju mest om hur du ska göra för att slippa vara mamma o få tänka mest på dig själv istället.
Fjantigast var nog reportaget om en kvinna som klädde upp sig varannan dag hemma för att inte hamna i "mammaträsket". Tjolahopp, vad kul för henne att strutta runt hemma i sin lägenhet med dyraste finkläderna och högklackade skor. Vilket statement hon gör, eller? Jag tycker mest synd om henne.

Jag ser det som att jag varje dag klär mig för ett jobb. Jobbar du som bilmekaniker har du en sorts kläder, är du vårdpersonal ser du ut på ett sett, jobbar du på kontor har du den "uniform" som krävs där. Min heltidssysselsättning just nu är att vara mamma, alltså klär jag mig därefter. Stora delar av dagen spenderar jag på golvet, bland leksaker, barn och hundar. Andra stunder är jag utomhus i parken, leker på lekplatser eller jagar en exalterad Linnéa. Däremellan byter jag bajsblöjor på ett barn som inte vill ligga still, blir matad med barnmat och klappad på av kladdiga händer.
Skulle jag vilja göra allt det här i högklackat eller i mina finaste kläder?? Nope, verkligen inte. Så då gör jag inte det heller. Mjukisar, mjukisar, kära mjukisar. Aldrig har ni haft större värde än vad ni har nu.

O om ni oroar er för vad min man tycker så kan jag ju bara säga såhär; han är uppvuxen i en liten by på landet som heter Svinaberga. Hans föräldrar är lika gamla som mina morföräldrar. Största delen av sin barndom gick han klädd i sin systers avlagda kläder. När vi träffades tänkte jag, där var en snygg kille i fula kläder, så nej han bryr sig faktiskt inte alls han heller.

Titta bara så glada vi är där vi sitter i våra mjukisar.....


8 kommentarer:

 1. Bra inlägg! Fortsätt ni att mysa i era myskläder, det gör jag fortfarande, även om jag inte längre kryper runt på golvet eller byter bajsblöjor. Puss, puss

  SvaraRadera
 2. Glömde bort att skriva att du är såå snygg på bilderna!!!

  SvaraRadera
 3. Söta bilder...HIhihi..har inte läst senaste numret av tidningen...klart man ska små klä upp sig men inte aftonkläder o skor som är höga som hus..det finns gränser...gillar också mjukis :) kram kram

  SvaraRadera
 4. Det var ett väldigt uppmuntrande inlägg!! SÅ ska det vara, att vara mamma! Inte bara det, har man en man som älskar en på riktigt, så lär han älska en i vilken typ av kläder man än bär =))
  Dessutom, så är ju dina mjukisar riktigt snygga!
  Kram, och tack för ett jättebra inlägg!

  SvaraRadera
 5. haha... jag är så långt ner i mammaträsket som man kan komma och jag älskar osminkade dagar i mjukisbyxor ! Visst jeansen kanske åker på när jag ska gå utanför hemmets väggar men smink vet jag inte när jag använde sist... hur jag vill spendfera tiden ? MED Viggo såklart !!
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Hihi bra skrivet.
  Jag tycker om att klä upp mig om jag ska i väg och då menar jag typ vardagliga kläder men hemma har jag mysbyxor JÄMT.

  SvaraRadera
 7. Så fina ni är i mjukis :)
  Ja Anders är sjuk, han behöver en ny lever :/ så massor av undersökninar som görs nu och sen ska allt analyseras innan det är dags att hamna i kö för ny lever! en jäkla process!

  kram på er

  SvaraRadera
 8. Bra skrivet!
  Jag tycker om att klä upp mig, men har inga problem med att dra runt i mjukisar. Tillbringar också den största delen av min tid på golvet med Smilla. Ute är det bekväma och funktionella utekläder som gäller. Har nog bott i mitt haglöfsställ denna vintern;)
  Och ni är ju bara för söta i era mysisar:)
  KRAM

  SvaraRadera