lördag 24 mars 2012

Blogga eller inte blogga, det är frågan.....?

Ja, jag försvann ju ett tag där igen, det märkte ni. Började med att jag fick influensa, den där härliga som resten av Sverige också haft o som innebär feber i typ 6 dagar. Då orkade jag inte blogga och då slog det mig att det kanske är dags att sluta blogga helt o hållet men så fick jag seperationsångest och så kunde jag ändå inte komma fram till något beslut.

O det har jag fortfarande inte gjort. För på många sätt är det kul att blogga. Man får kontakt med människor och har liten dagbok att titta tillbaka i när minnet sviker MEN på många sätt är det jobbigt. Man bjuder ut sig själv och sina barn till allmän beskådning, man känner stress över inläggens innehåll och över att inte hinna svara på kommentarer som man vill eller producera roliga bilder.

Sen vet jag liksom inte heller vad syftet med min blogg är. Eftersom jag inte är anonym så vill jag heller inte vara för personlig när jag skriver. Jag kommer aldrig berätta allt om mig själv eller tala om min make, vårt sexliv eller om vi skulle vara oense om något. Inte heller nämna familjemedlemmar eller annan dramatik för att locka fler läsare. Så är jag egentligen intressant att läsa om?

Ett beslut har jag iaf tagit och det innebär att om jag fortsätter blogga så kommer jag inte publicera fler bilder på mina barn. De som är publicerade får finnas kvar men det känns inte rätt att lägga ut bilder på dem mer nu. En dag ska de börja skolan och då är det inte så kul om hela deras liv redan finns dokumenterat på nätet. Skriva om dem kommer jag göra, för vem älskar inte att skryta om sin barn.

Vi får se, antingen blir det hejdå eller på återseende, även om jag slutar skriva så fortsätter jag iaf att läsa, så vi hörs.

6 kommentarer:

 1. Åh nej vore trist om du slutade blogga:( gillar din blogg! Har oxå funderat på det där med bilder och kmr nog att inte visa så mkt mer på lilla myran.
  Jag tycker iaf din blogg är intressant.
  Kram o ha en fin helg

  SvaraRadera
 2. Hej min tös !
  Du skall göra som du själv känner, men för mig har det alltid varit till stor glädje!
  Kram Mormor

  SvaraRadera
 3. Jag har för mig jag kommenterade men jag kanske bara tänkte göra det eller så försvann det.
  I vilket falls som helst så gillar jag att läsa andra mammors bloggar, gärna nära geografiskt för ibland kommer lite tips här och där om vad som finns att göra eller nått ställe man borde besöka. Här fick jag tips om Leos lekland..
  Jag läser annars ganska blandat med olika sorters bloggar så det är väl så att jag vill ha lite av varje, jättedjupt och personligt och ibland bara "vanligt familjeliv".

  Jag hade velat kunna skriva en vanlig mamma blogg, det verkar så praktiskt sätt att komma ihåg saker, dela med sig till vänner o.s.v. eller bara föra dagbok. Men jag har för mycket annat jag behöver få ur mig och känner att jag kan inte blanda in för mycket barn i det och försökte med två bloggar men det kom av sig snabbt.

  Första året med syskon hade jag inte så mycket tid, till något. Försök kanske istället att inte känna press på att skriva och se om du hittar tillbaka senare eller bara då och då som nu. Tror inte att man behöver ha ett större syfte så länge man bara gillar att skriva och som du om dina barn.

  SvaraRadera
 4. Skönt att ha dig tillbaka!
  kommer titta in här, även om du ändrar upplägget på bloggen! Gör det som känns bäst för dig och din familj <3 kram

  SvaraRadera
 5. Tack så jättemycket!!

  Vet du, jag har också funderat mkt på det där dessa år man har bloggat. Men inte nu längre. Det är så roligt att kunna gå tillbaka och läsa vad man gjort och på bilder man har tagit. Jag skriver inte jättepersonligt och det är mest bara vardagligt. Jag skriver inte ingående om mina barn och tänker alltid på vad för slags bilder jag lägger upp. Det är en vardagsblogg som jag egentligen inte lägger mkt tid på med mycket och flashiga bilder och flera inlägg om dagen. Jag skriver när jag har tid och lust och känner ingen press ang kommentarer. Det ska ju vara roligt att blogga, inte ett "måste".

  Så hoppas du kommer fram till ngt bra som passar dig :)

  SvaraRadera
 6. Jag tycker det är kul att du fortsätter att blogga ! Jag är inte intresserad av varken elakheter eller dramatik - inte på min egen blogg, eller någon annans. Jag gillar helt enkelt att läsa om det vardagliga, se nån söt bild då och då och skratta lite igenkännande åt harmlösa bravader :)
  Skriv när du har tid och lust, svara på kommentarer när du hinner !
  Att blogga ska vara en hobby och inget som ska frambringa stress eller dåligt samvete :)
  Kram

  Ps, idag godkände jag bara 80 kommentarer - det var för många så jag orkade inte ens börja med att svara på dem ;)

  SvaraRadera