torsdag 21 april 2011

Fy f-n vilken dag!

Dagen började bra. Var helt säker på att magsjukan var över eftersom Linnéa fått behålla allt hon ätit sen igår. Hög feber hade hon dock fortfarande.
Vid 11 går Mats till jobb. En stund senare bajsar Linnéa ner hela sig och alla våra mattor i vardagsrummet. In i duschen med henne, torka, trösta och på med blöja. In i vardagsrummet för att rulla ihop alla mattorna och bära ut dem i trädgården för att snarast lämnas i på tvätt.
Tittar på Linnéa och inser att hon är blåmelerad över hela kroppen, händer, fötter och läppar är lila och hon börjar få svårt att hålla sig vaken. Ringer mamma(?) i panik, 1177, Mats för att få hem honom från jobb igen.
Ner till vårdcentralen, träffar en jättebra läkare som skickar remiss till barnakuten. Han tror att det handlar om ett extremt blodtrycksfall pga av vätskeförlust men eftersom Linnéa var blå så länge 1½ timme (vanligtvis 5-10 min) så vill han ändå att hon undersöks på sjukhuset också. Så in där för provtagningar mm. Väntan, väntan och mer väntan.

Alla tester ser bra ut och diagnosen blir just blodtrycksfall. Skönt det, men läskigt att det påverkade Linnéa så mycket.
Nu ligger vår lilla Älskling här mellan oss i soffan, helt utslagen efter en jobbig dag. Älskade Linnéa vad orolig man kan bli. <3
Jag har ingen energi kvar och ska inte resa rumpan från soffan innan det är dags att gå o lägga sig.

Mitt i allt har vi ändå haft det mysigt tillsammans idag. Bara jag, Mats o Linnéa i ett litet rum. En massa mys och gos har det blivit. Kändes som när vi låg på BB.

7 kommentarer:

 1. Åh vad fruktansvärt! Tur att det "bara" var ett blodtrycksfall, men ni måste ju blivit rätt rädda. =(
  Hoppas det blir bättre nu, och att hon är frisk och pigg snart.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Klart man SKA hoppas på det bästa! :)
  Men då blir det cirkus 2 år mellan barnen då alltså?

  Vi skulle gärna vilja ha ett syskon till Kevin så småningom och 2 år emellan tycker vi känns rimligt/bra! :)

  SvaraRadera
 3. Åhnej vad hemskt! Vilken tur att det inte var någon fara, fy vilken skräck!

  SvaraRadera
 4. Men huuu så hemskt!!! Blir alldeles ledsen när jag läser det. Skönt att ni har haft mysigt ändå trots eländet. Man blir ju så orolig. Vi hamnade på akuten med S pga vätskebrist i samband med magsjukan trots jag hade följt instruktionerna från 1177. Fy f-n vad rädd jag var. Hoppas lilla L mår bra imorn igen!! Kram kram

  SvaraRadera
 5. Så hemskt det måtte ha varit,stackars Linnea och er båda du och Mats. Vilken oro
  Tänker på er
  kram Mormor

  SvaraRadera
 6. Godmorgon gumman..
  Oj vad hemskt att vara med om detta du skriver om..Hoppas att hon mår bättre och ni får en skön påsk helg..Klart vi får träffas snart o mysa i er trädgård på en mysig fika..kram kram

  SvaraRadera
 7. Men fy va hemskt !!! Hoppas allt är bra med lilla fröken nu och att ni får en riktigt mysig påskhelg med sol och godsaker :) kram

  SvaraRadera