fredag 4 februari 2011

Fixat och färdigt.

Hösten har ju länge varit ett frågetecken för oss, hur ska det bli med dagis högskola mm, vad blir bäst för oss, Linnéa osv. Helst hade jag ju varit hemma med Linnéa i några år till men eftersom svenska samhället anser att det är bäst för barnen att vara ifrån sina föräldrar hela dagarna så får man ju anpassa sig efter det.

Planerna är iaf att:

Jag o Mats ska plugga båda två. Han ska söka specialistutbildning. Kliniken erbjuder anställda 75% av deras lön under utbildning och det är ju ett erbjudande som är värt att nappa på. Speciellt då mina svärföräldrar täcker upp med resterande 25% så att vi inte ska behöva leva fattigare än nu. Vi vet att vi är bortskämda.
Jag tar för givet att jag kommer in någonstans med mitt högskoleprovsresultat. Hade ju varit härligt att sätta 1,8 nu nästa gång. Då hade jag kunnat vara helt säker. Annars hoppas jag få kunna jobba någonstans till i januari och söka in då igen. Har ju fast tjänst på SUS men ingen fast placering.

Linnéas dagisstart är framflyttad till 1 augusti, tydligen är det förskolorna som bestämmer när barnen ska skolas in och inte föräldrarnas behov av plats. Mycket tvekan uppstod kring om jag skulle få ha FP under inskolningen. Hade jag inte fått det hade det varit katastrof eftersom jag MÅSTE ha FP tills den dagen jag börjar plugga annars sjunker min SGI till lägsta nivå med nästa barn. KATASTROF.
Men det ordnade sig, fick pratat med handläggare som försäkrade mig om att jag kan ha full penning de två inskolningsveckorna o sen lägsta dagar fram till terminstart den 29 augusti. Så Linnéa får verkligen en mjukstart på dagis. Fick ändra om lite eftersom vi redan börjat plocka lägsta dagar nu.

De föräldradagar vi får över sparar vi så att jag kan vara hemma på somrarna och slipper känna jobbångest.

Låter väl ändå ganska bra? Nu hoppas vi att allt klaffar bara.....

2 kommentarer:

 1. Låter som en bra plan det där:) Speciellt om ni får ekonomisk backup.
  Det är ett himla trixande med FP med olika ersättningar. Vi kan ju trixa en hel del då jag är lärare. Himla skönt att veta att jag får somrarna ledigt med Smillisen:)) Hade först tänkt jobba 80% men med lärarjobb är det rätt svårt för det tendera ju att bli 100% ändå. Har du bestämt nu vad du ska plugga? VAr ska du plugga?
  Haha ja vi borde bli grannar med tanke på våra flickors rutiner;) DÅ borde ju en av oss få sovmorgon ibland;)

  Har tänkt så mkt på din väns lilla tös som har genomgått sin första transplantation. Hoppas att allt gick väl.

  KRAM

  SvaraRadera
 2. Hahaha ja precis. Tror bestämt att jag lär införskaffa ett postit block! :D

  Kram

  SvaraRadera