tisdag 1 november 2011

Små plågsamma prickar.

Har en liten prickigkorv här hemma, Linnéa har nämligen fått vattkoppor. Denna gången är det inte dagis som är smittkällan utan svärmor. Hon och svärfar var ju här på middag förra fredagen. På söndagen började svärmor  få  utslag i ansiktet och på måndagen fick hon diagnosen bältros.
I lördags fick Linnéa hög feber och på söndag eftermiddag så började små prickar dyka upp på hennes lilla kropp. Dessa prickar är nu stor koppor och under kring dem har hon andra små prickar som jag hoppas aldrig blossar ut. För hon har verkligen prickar överallt förutom i hårbottten. Tom hennes små händer är fulla av räliga koppor.
Trots allt är hon på gott humör och kliar sig nästan inte alls. Allt tack vare ett spray från apoteket som min mamma köpte med sig hit igår. Fantastiskt! Natten till igår var nämligen hemsk. Linnéa grät i stort sett nonstop pga av klådan o vi sov sammanlagt två timmar hon och jag. Hemskt att se sitt barn lida så!

Idag har hon varit pigg o feberfri o bad tom om att få "medicin" när hon började klia sig på kvällen. Vi har lekt, bakat kaka, varit ute på promenad och roat bäst vi kunnat. Egentligen kunde hon inte blivit sjuk vid ett bättre tillfälle, jag är ju hemma ändå, har all tid i världen att ägna åt henne och har ju haft vattkoppor så det är ingen fara för mig eller Lillbebis.

Nu ska jag sova, för det blir säker till att gå upp nångång under natten för att spraya på lite med "medicin" på kopporna.

Älskade Linnéa innan prickarna dök upp. 

1 kommentar:

  1. Usch vad jobbigt men skönt att ha det avklarat. Tur det finns dunder medicin =)

    SvaraRadera