onsdag 9 november 2011

Rekord i ord.

Som jag sagt förr så är ju Linnéa väldigt tidig med att prata riktigt bra! Eftersom det är absolut sant så är det inget skryt, hon pratar helt enkelt bättre än de flesta 3-åringar och då har hon inte ens fyllt 2 år än.
Det måste vara skönt för henne att så tidigt kunna säga vad hon tänker och tycker, för tro mig det gör hon! Finns en anledning till att hennes smeknamn är Kommandoran.

Hennes meningar kan nu bestå av många ord. Igår sa hon t.ex - Mamma, jag kan inte putta in Doris korg!
Nea (som hon kallar sig själv) blir allt oftare jag. Hon har bra koll på mig, dig och sig och likaså vi och oss.

Varför hon är så duktig på att prata? Bra gener helt enkelt. Men visst så har vi medvetet pratat mycket med henne redan sedan hon föddes, sjungit sånger varje dag vilket jag började med redan när vi kommit hem från BB.
Vi har likaså varit noga med att förklara och prata om nya saker vi ser och upplever tillsammans på promenader eller hemma. Fick (märkligt nog) många konstiga blickar från folk när jag gick o snackade för fullt med henne i vagnen redan innan hon kunde förstå eller svara mig.
Vilket som haft störst betydelse, vår "taktik" eller hennes medfödda egenskaper vet jag inte men vi kommer iaf köra på likadant med Lillebror o hoppas på att han också har talets gåva..... =)

Familjens överhuvud.

2 kommentarer:

 1. Ni gör helt rätt, vi har gjort precis likadan, jag har pratat i sönder våra barn från dag 1, till och med så stora tjejen ( precis fyllda 3år) sagt mamma du är aldrig tyst...haha lillasyster pratat nu två ords följd och är inte ens 1,5 år än...;) visst är det härligt när dem pratar, speciellt nu när tjejerna börjar prata med varandra;) ha en fin dag kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Kul att jag har hittat din fina blogg!
  Imponerande att din tjej pratar så bra! Vi har faktiskt gjort samma sak med sonen men resultatet har inte varit detsamma. Jag undrar om det beror på tvåspråkigheten eller om han helt enkelt kommer att utveckla den sidan senare. Han är 1,5 år och säger bara några få ord på varje språk (portugisiska och svenska).
  Förresten så har jag nyss börjat blogga så titta gärna in hos mig på brassemamma.blogg.se

  SvaraRadera