onsdag 18 januari 2012

Fettstatus.

Sådär ja, då var jag viktväktare igen. Viktväktarna är skitbra tycker jag, passar mig perfekt. Detta pga att deras metod gör småätande omöjligt och ger en kontroll över hur stor en portion ska vara. Småätande och för stora portioner är just det som får mig att gå upp under mina graviditeter.
Jag tycker även att det är bra för att maten passar hela familjen eftersom man får äta allt, inget behöver uteslutas eller anpassas och inga krångliga menyer tänkas ut.

För er som inte följt min blogg så länge så kan jag ju berätta att jag gått på viktväktarna en gång innan och därför vet att det fungerar för mig. Jag gick upp nästan 40kg när jag väntade min dotter, gick ner allt på 8 månader, var smal ett tag, blev gravid igen och gick åter upp allt.
Man kan tycka att det är löjligt att jag börjar redan, min son är bara fem veckor och jag kunde kanske lugnat mig lite men det är inget alternativ. Jag hatar att väga såhär mycket. Det är inget för mig. Det gör mig sur, osocial, osäker, orörlig och obekväm! Dessutom har jag inga kläder som passar utan får gå klädd i mammabyxor o makens träningsjackor o det, det är inte snyggt! Så nu kör vi!!

I maj ska min mamma ha 50års fest, jag fyller 30 år o ska åka bort med maken, i augusti ska jag vara brudtärna o vid alla dessa tillfällen vill jag känna mig snygg. Innan dess ska jag varje månad belöna mig med något som nya glasögon, presentkort i affärer med eftertraktade kläder mm. Morötter måste man ha ju!


Lite siffror:
Vikt innan graviditet: 66 kg
Vikt dagen Ludvig föddes: 101,6kg
Vikt idag: 90,5kg
Målvikt: 64-66kg

3 kommentarer:

 1. Imponerande att du redan tar tag i det! Jag kan inget om viktväktarna men det låter faktiskt som en bra och sund metod för att gå ner i vikt. Gick du med grannen? Ännu bättre om man har sällskap så man kan stötta varandra
  Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vet att du klarar det denna gången oxå :) lycka till puss o kram

  SvaraRadera
 3. Du kommer att fixa det galant! Du fixade det sist och du gör det nu. Bra att ha mål framåt för då blir man mer taggad att fixa det.
  kram

  SvaraRadera