söndag 19 juni 2011

Fina goa underbara du!

Min lilla dotter börjar bli stor. Hon är så klok och underbar på alla sätt och jag blir dagligen förvånad över hur mycket hon faktiskt kan och hur mycket ord och beteendemönster hon snappar upp från oss vuxna!

Några exempel:

Häromnatten grät hon till lite i sömnen och när jag gick inte för att klappa om henne lite så la jag Nasse som kommit på villovägar bredvid henne och sa - Här har du Nasse. Då svarar hon - Tack så mycket. Fortfarande mer sovandes än vaken. Gullunge!

Nasse är nu inte bara ett Snutte utan en kompis. När Linnéa t.ex äter en god frukt är det väldigt viktigt att Nasse får smaka, när vi ska ut i vagnen ska han med och sen visar hon alla spännande saker för honom medans vi är ute.
Nasse titta traktorn, vovven och allt det kan vara o så håller hon honom sträckt utanför vagnen så att han kan se ordentligt. När vi åkte buss häromdagen så höll hon upp honom mot fönstret hela tiden så att han kunde se ut. Skitgulligt!
Men den roligaste av allt var när jag sa till henne att hon inte får trycka på datorn, då kommer hon tillbaka med Nasse efter en stund och använder hans "hand" för att trycka på tangenterna. När jag frågar henne vad hon gör så säger hon bara - Nasse trycka datorn! med busig blick. =)

Igår var jag extra gråtmild och satt i snyftade till något på tvn. Linnéa upptäcker detta, kryper upp i mitt knä och tittar på mig. - Mamma lessen, säger hon, ger mig en kram, tittar på mig igen, tar av mina glasögon och tar biten papper jag har i handen och torkar bort mina tårar innan hon slutligen sätter pappret mot näsan och säger - Torka näs. Då grät jag ju nästan igen för att jag blev så rörd över hennes omtanke. Hur kan hon vara så klok redan? Det är ju inte precis som att jag gråter dagligen.

Nä, nu har jag skytit färdigt, nu ska vi göra oss iordning för idag blir det utflykt till Landskrona, Borstahusen och Klaralundsparken. Regn eller solsken spelar ingen roll, ut ska vi!


Pruttmun!


Från i fredags. Anisa, mamma Lolo, Linnéa Nakenfis och Adelina som inte tycker att det är skönt att Linnéa trampar på hennes lår. =)

5 kommentarer:

 1. Vet du jag blir så glad för alla bilder och det fina du skriver. Hälsa alla
  Kram Mormor

  SvaraRadera
 2. Vad gulligt jag tippar på att en fin uppfostran från er gör henne till den hon är =)

  Nej just nu är det piss väder här, värmen är som bortblåst MEN enligt vädret ska det bli 20 grader och sol på mån, tis och ons sen vet jag inte resten av veckan. Men det är inte den där värmeböljan som var för någon vecka sen.

  SvaraRadera
 3. Underbart att läsa! Jag blir alldeles gråtig... Älskade lilla unge! Längtar tills vi ska rå om henne i dagarna tre... Puss, puss

  SvaraRadera
 4. Fatta så stora de blivit. Helt sjukt ju. Oh roligare blir det ju hela tiden =)

  SvaraRadera
 5. Men åh så sött! de är så kloka de små liven. så coolt när de förstår saker.
  hoppas ni fick en härlig dag!!
  kram

  SvaraRadera