fredag 13 april 2012

Ludvig 4 månader, Linnéa 2 år och 5 månader.

Igår hade mina barn månadsdag! De är ju födda den 12e båda två.
Linnéa 12 november -09 och Ludvig 12 december -11. Ändå ganska bra jobbat va? Att jag o min man sedan fyller år en 28 maj båda två gör att vi inte direkt har svårt för att komma ihåg födelsedagar i den här familjen.

Ludvig är nu hela 4 månader och jag undrar var tiden har tagit vägen? Nu är han ingen spädis längre utan en liten livlig bebis med preferenser och rutiner. Han sover bra nästan hela nätterna förutom nu när han är förkyld men vaknar nog mest för att han blir torr i munnen o törstig pga nästäppan. Han ligger fortfarande i sin vagga bredvid mig i vårt sovrum och vill helst sova med ansiktet vänt mot något som en nalle eller kanten på kudden.
Han älskar att vara med där det händer saker och njuter av att iaktta sin syster när hon leker o busar härhemma. Han är bra på att greppa och vill helst tugga på något hela tiden. Dagarna spenderas på ett täcke på golvet, i sittern eller i min famn.
Han skrattar högt när man "kastar upp honom i luften", kittlar honom på magen eller blåser honom på halsen. Han blir även glad när jag skrattar på låtsas, det låter visst jätteroligt enligt honom.
Att titta på sig sälv i spegeln är ett annat nöje, han kan beundra sig själv en lång stund.
Ludde har lyckats vända sig från rygg till mage en gång men nu får han inte riktigt till det. Han kämpar o kämpar men blir tillsist jättearg över att inte lyckas!
Han är en liten kille, enligt oss då. Linnéa vägde hela 1,2kg mer i samma ålder!
Han snackar o snackar så fort hon får kontakt med någon, han rynkar annan o ser så bekymrad ut så. O jollrandet låter väldigt mycket som en klagosång.... Stackarn =)
Han har precis som sin syster en hes härlig röst. Linnéa har det fortfarande och jag får ont i öronen när jag hör hur gällt andra barn skriker. Mina barn gråt är inte alls så jobbigt (för öronen iaf) pga av hesheten.

Det var en liten beskrivning av vår älskade lilla kille, han är så go o glad och alldeles underbar!Vår fina Linnéa får ett eget inlägg imorrn.....

Dörrpynt.
Ludvig och Helmer på konstutställning.


3 kommentarer:

  1. Tack för alla fina goa bilder du skickar
    Kram Mormor

    SvaraRadera
  2. Shit va galet, 4 månader REDAN!!! tyckte precis han föddes den lilla godingen!

    SvaraRadera