tisdag 21 augusti 2012

Tannalös?

Idag var Linnéa hos tandläkaren för första gången. Inte på ett sådant där vanligt introduktionsbesök utan ack nej, hon behövde undersökas på riktigt.
Igår ramlade hon nämligen och slog ansiktet i badrumsgolvet (klinkers). Vi såg inte riktigt hur det gick till men tror att hon slängde sig mot dörren för att öppna den, men då den redan var öppen så flög hon framåt med en väldigt fart. Stackars liten! Vi uppfattade tyvärr inte då hur illa det var utan trodde att hon bara bitit sig lite i underläppen så vi lämnade henne på dagis som vanligt.

När Mats sedan hämtade henne så såg hon ut som värsta snusaren med en fruktansvärt svullen läpp och stort "blåmärke" på överläppens insida. Det värsta var dock att det såg ut som att den ena framtanden flyttats bakom den andra. Så imorse blev det att ringa till folktandvården så fort de öppnade.

O  tyvärr, båda framtänderna är lösa. Så om de inte växer fast igen tills återbesöket om fyra veckor så kommer man att behöva dra ut dem. Snälla, håll tummarna för att de fastnar!!
Linnéa är lite medtagen eftersom hon såklart har ont och nu får hon bara äta flytande och mosad föda i minst en vecka. Men jag tycker att hon tagit det hela med en väldig ro. Hon skötte sig exemplarisk hos tandläkaren ( en ung fantastiskt duktig och pedagogisk kille) och förklarade tom själv vad som hade hänt. - Jag har ont i tänderna för jag har bonkat dem i golvet. Snuttan!

Dagen har trots allt varit mycket trevlig med besök av min moster, hennes sambo, min mamma, pappa och lillebror. Nu kommer maken hem så nu slutar jag, hej!

Bästa du.
- Alla kvinnor kan inte detta, sa Linnéa här. Alla tittade på varandra med förvåning. Vad fick hon det ifrån? Vi pratar aldrig om människor som män och kvinnor härhemma. Jag skyller på Pippi eller dagis. =)

Är man duktig hos tandläkaren så måste man såklart få en häst. Så Lille Gubben sover nu gott bredvid Linnéa och Nasse.

2 kommentarer:

 1. Men stackars liten !!
  Jag håller tummar och tår för att de ska växa fast igen :(
  KRAMAR

  SvaraRadera
 2. Men ajjjj!! Håller tummen givetvis att allt går bra med tänderna. Hur är det med napp? Eller hon har kanske inte napp längre?
  Jodu här snappas också en hel del upp från Pippi. S har lärt sig sjunga "Ja må du leva" från Pippi.
  Kram

  SvaraRadera