torsdag 12 juli 2012

Ludvig 7 månader!
Älskade lilla Luddepluttplutt!

Idag blir du hela 7 månader gammal och det innebär att halva min tid som mammaledig med dig passerat. Fort har det gått men så roligt vi haft det och så mycket du hunnit med under ditt korta lilla liv!
Du är 64 cm kort och 7,1kg lätt. Du skrattar och ler åt allting. Du är i princip aldrig ledsen utan gnäller bara till när du är trött eller hungrig. O det är väl helt ok tycker jag.

När du föddes så insåg vi ganska snabbt att du var väldigt ivrig att utforska din omvärld och vi sa till varandra, pappa och jag att du nog skulle bli tidig i din motoriska utveckling, o vi hade alldeles rätt!
När du var 5 ½ månad gammal så gick du upp i krypställning för första gången och nu månad senare så har du gått från att kräla till att krypa perfekt, du ställer dig upp mot allt som går att greppa kring, går med gåvagnen med oss bakom och sitter stadigt och leker med dina leksaker. Vi är mäkta imponerade!

Denna motoriska talang innebär dock att du inte gillar att sitta eller ligga still, någonsin. Du gillar inte att åka vagn och du gillar inte att bli bytt på. Du försöker på alla vis komma undan dessa situationer då de tydligen är ett slöseri med din tid. Lite tråkigt att det då långa promenader är något av det bästa mamma vet. Att låta dig sitta framåtvänd gör dig iaf nöjd ett litet tag för ibland måste vi ju faktiskt gå ut tillsammans du och jag.

Du är mammig och det bästa med att du kryper är att du nu kan krypa fram till mig och klättra upp i mitt knä! Det är jag som gäller för det mesta och kan du välja mitt sällskap framför någon annan så gör du det. Hör du mig i ett annat rum än det du befinner dig i så kryper du snabbt dit eller så hör jag dig "kalla" på mig när du letat förgäves.

Du är inte jätteförtjust i mat utan lever fortfarande mest på ersättning. Hade du fått välja så hade du ätit Nestlés päron och bananyoghurt morgon middag och kväll för när det serveras så kan du inte få nästa sked fort nog och du hugger efter skeden så fort du har den i sikte.

Älskade lilla gubben min, du är den bästa lilla sonen som finns och vi älskar dig alla så oändligt mycket! Storasyster med även om hon ibland ger dig en smäll eller två.3 kommentarer:

 1. Så fina bilder och så fint skrivet av dig Johanna!
  Kram Mormor

  SvaraRadera
 2. Är han redan 7 månader?! Oj vad fort det har gått.
  Fint du har skrivit om honom:)
  Kram kram

  SvaraRadera
 3. Jiiiises... Vissa barn har bråttom. Här kan vi inte ens gå med stöd hahaha

  Och va lik han är syrran. lika söt

  SvaraRadera