tisdag 31 juli 2012

Blöjfritt!

Jag har ju glömt bort att berätta att Linnéa sedan en tid tillbaka är blöjfri.
Jag har velat fasa in det så att hon skulle vara redo och inte känna skam eller tvång inför något hon inte var mogen för. Men tillsist så fick jag bestämma mig för att nu var det nog med blöjbyten för hennes del eftersom det kändes som att hon inte ville bli torr av ren trots.

Så vi pratade med henne och förklarade att hon kommande dag inte skulle ha blöja längre, att hon visat att hon kan kissa/bajsa på pottan och att det nu var dags för trosor istället. Inga protester. Första dagen hände det fem olyckor, andra dagen två direkt på morgonen och sen- inget mer!

Hon har klarat av långa bilfärder, bussutflykter och lekplatshäng o kissat i buskar, skogen och på köpcentrumstoaletter helt utan problem. Hon är tom torr på nätterna sedan några dagar tillbaka, vilket var hennes eget initiativ.
Hon är så söt när hon kommer stapplandes på nätterna och halvsovandes deklarerar att hon behöver gå o kissa.
Det är så skönt att nu bara ha ett blöjbarn i huset!

Gårdagens schemaläggning av dagen gjordes helt i onödan då jag drabbades av plötslig magsjuka under natten och inte kände mig särskilt sugen på heldagsutflykt när jag äntligen fick sova vid 06 tiden. Planen var Helsingör med mina föräldrar, men det får helt enkelt bli en annan dag.

Nu ska jag sova för min man är förkyld och världens absolut gnälligaste människa. I hans familj är nämligen en förkylning detsamma som en fruktansvärd sjukdom och jag blir fortfarande lika irriterad varje gång han berättar att han börjar få ont i halsen...... Gnääääääääääället skär hål i mina öron.

Så sömn för att samla tålamod. Natti!

Min stora lilla tös.

4 kommentarer:

 1. Hahaha men det är ju för underbart att vi har lyckats skriva liknande inlägg båda två på samma dag ;) Tror det har nån gång innan också. Det blir väl lätt så när man har barn i samma ålder.
  Vad duktig hon är lilla L, eller stora ska man ju säga nu:)
  Jag ska börja helt blöjfritt nu jag med på S. Tror hon fixar det mest jag som nojjar att det ska komma en olycka i bilbarnstolen t ex.
  Jisses vad stor hon har blivit och fått så långt hår! Sötproppen:)
  kram

  SvaraRadera
 2. Krya på er !
  Kram Mormor

  SvaraRadera
 3. Vad duktig hon är!! ska nog härma dig och köra samma metod på Ellen!!!

  SvaraRadera
 4. Vad duktig hon är, det är så skönt när dem släpper blöjorna, vi kämpar med den lilla här, dock är hon inte så intresserad mer än när hon ska sova... Då passar det att gå på pottan många gånger... Haha roliga dem där små;) ha en fin helg!

  SvaraRadera