onsdag 24 augusti 2011

MVCdags.

Ska strax i väg till bm. Med en nyvaken Linnéa (ska väcka henne snart), får se hur det går. Kunde låtit henne stanna på dagis tills efteråt men det kändes inte rätt att hon skulle behöva vara där till 16.30 bara för att det inte skulle bli bökigt för mig. Speciellt inte när hon inte varit på dagis sen i fredags.

Så vägning, mätning och hjärtljud för första gången denna graviditet. Spännande! Ska även bli spännande att få höra om jag får ett andra ul. De håller ju på att omorganisera hela mödrarvården (tack Region Skåne för alla kloka beslut ni fattat på sistone) och för att effektivisera så vill de att vi bara ska få ett ul i v. 19 o sen får det räcka.
Jag tänker dock INTE föda utan att veta hur stort barn jag väntar på så en privatklinik får uppsökas om Region Skåne snålar.

Hej på en stund!

3 kommentarer:

 1. Men vännen. SOM jag hoppas att denna graviditet blir bättre. Alla borde få känna sig vackra och fina när man går igenom det största här i livet

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tänk vad olika det är beroende på vart man bor. Här i Karlstad, får man bara ett UL och det är vid v.18, då man gör RUL. Om det inte behövs av någon annan orsak, så är det bara 1 som gäller.
  Denna gången kommer jag få göra fler, eftersom jag kommer gå på spec mvc. Känns bra iaf.
  Hoppas du får din vilja igenom!

  SvaraRadera
 3. Det är så himla dumt det där, varför ska man bara få göra 1 ultraljud.
  Vi gjorde ett vul som vi betalade 200 kronor för i v. 10.
  Sen ett rul i v.19, där det visade sig att moderkakan låg för utgången. Så vi var tvungen att gå på ett till. i v.33.
  och då konstaterade de även storleken etc. Så tycker jag det ska gå till!
  Låter väl helt logiskt att få göra ett tillväxtultraljud, anser jag! :)

  SvaraRadera