onsdag 13 juli 2011

20 underbara månader!


Igår blev världens underbaraste Linnéa hela 20 månader! Jisses, vad tiden har gått fort. Mammalivet är mer fantastiskt än vad jag någonsin kunnat föreställa mig o att jag får vara mamma till just Linnéa gör ju inte saken sämre. =)
Linnéa är jämt glad (utom när hon inte får äta vad hon vill), busig och påhittig. Hon älskar att hitta på saker och så fort vi säger att vi ska ut o gå eller åka i bilen så börjar hon studsa av glädje och går o hämtar sina skor. Hon är inte rädd för något, inte blyg och inte gnällig.

Hon älskar sina vovvar, sina släktingar, att mysa i soffan med en filt, att plaska med vatten, att hjälpa till hemma. Man märker redan nu att hon njuter av att vara "stor" och göra det som vi vuxna gör.

Hon sover gott i sin egen säng varje natt, väcker oss genom att kalla -Mamma! eller -Pappa! på morgonen. Hon studsar upp ur sängen efter hon samlat ihop alla sina gosedjur i famnen. Hon sover middag ca 3 timmar varje dag men kan lika gärna strunta i det om hon har något riktigt kul på gång.

Linnéa älskar sin Nasse/sina Nassar och vi kan inte lämna huset utan minst två av dem. Nasse ska med överallt och få uppleva allt som Linnéa upplever. När hon blivit av med honom hemma så går hon runt o ropar - Nassi, Nassi! tills han "dyker upp".

Min dotter snackar mer än något annat barn jag mött. Hon pratar HELA tiden. Med oss, med vovvarna, med leksaker, Nasse och sig själv. O hon pratar BRA, fyra, fem ord per mening är vanligt nu. Hon kan tom säga grävskopa och lyftkran klockrent. Knäckebröd kallar hon dock för bittebott, vindruvor för vinnevon, välling för vingela och vår vovve Doris kallas Dossi. Morbror Jonathan är Nonni och moster Josefin Onnefin.

Grävskopor, traktorer, lyftkranar, lastbilar och sopbilar kan Linnéa studera fascinerat hur länge som helst. Favoritböckerna handlar om just dessa saker och hon vägrar gå till sängs utan en "Traktorbok".

Det var en liten beskivning av min allt igenom perfekta dotter, en eloge till er som orkat läsa hela. =)

7 kommentarer:

 1. Grattis till lilla söta solstrålen

  SvaraRadera
 2. Pratade med Asta så jag vet ett ord till som hon kan--- Lipsticka !!
  Kram Mormor

  SvaraRadera
 3. Jag orkade läsa! Jag älskar såna personliga beskrivningar utav barn, det blir så levande och fint.
  Lustigt att jag gått omkring och tänkt ungefär så om Selma, hur jag skulle ha beskrivit henne i ord. Inte så lätt, för det finns egentligen hur mycket som helst att berätta.

  Kram på er!

  SvaraRadera
 4. Jag orkade läsa hela! :)

  Inget är som mammalivet. :)

  min dag har varit bra! HUr har din varit?

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Tiden går så himla fort !! Grattis till världens sötaste lilla Linnea :) Va kul att det börjar komma en massa ord ! Här är det än så länge bara mamma, pappa och där som används väldigt flitigt !? Kramar

  SvaraRadera
 6. Jag hade inte heller några problem att läsa hela texten, inte pappa heller. Kanske för att våra hjärtan svämmade över av kärlek och stolthet!! En underbar och fullständigt korrekt beskrivning av världens mest fantastiska barnbarn!!!! Pusselipuss

  SvaraRadera
 7. grattis grattis!
  och grattis till det nya livet i magen=) Kram!

  SvaraRadera