lördag 3 mars 2012

Över stock och sten.

Idag har vi varit o haft picknick i mina svärföräldrars egna skog. Den ligger ett stycke bort från Kivik så man får ta bilen dit så vi packade in hundar, ungar, vagnar och fika i två bilar och körde iväg. Linnéa som annars älskar att vara i skogen o skriker - Titta Mamma, jag går i skogen! bara vi går förbi ett träd låg i vagnen hela tiden eftersom hon fortfarande är sjuk stackaren.
Hundarna var det mer fart i dock o de hann både gå vilse ett tag, skälla ut en häst o rulla sig i vildsvinsskit. Lyckliga var bara förnamnet.
Annars har vi inte gjort mycket o det ska man ju inte heller när man är på landet o hälsar på. Jag o Mats var o shoppade lite i Simrishamn, jag har motionerat och när Linnéa har orkat så har vi lekt med henne. Ludde är vild o vaken och kommer väl inte låta mig somna på ett tag än.
Skulle för en gång skull lägga in bilder från riktiga kameran men då hade jag såklart glömt sladden hemma så inga dagsfärska bilder idag inte.

Men Linnéa var ju lika söt i torsdags
O lika så var Ludde.


Förresten, hur kan man kalla det för "jaga" om man använder speciell belysning, tjärade stenar och sockerbetor för att locka till sig vildsvin som man sedan skjuter från ett jakttorn 10 meter bort. Är inte det mer av en massaker då?

3 kommentarer:

 1. Ja, Casper har ett gigantiskt rum men vi ser bara fördelar med det. För vi vuxna har ju bara en säng och två byrålådor så vi behöver inte så stort rum, Casper däremot har så mycket saker att han fick rummet :D

  SvaraRadera
 2. Usch irriteande! Jag skrev ett lååångt inlägg om vildsvin och jägare. Å allt försvann. Störigt! Jag får ta det personligen sen. puss puss

  SvaraRadera
 3. Klart det inte är "riktigt" jakt, men vildsvin förstör nåt sjukt på jordbruksmark och stammen (som jag har för mig faktiskt tyvärr är inplanterad av oss själva) har växt så enormt de senaste åren så de behöver (jaja) skjutas av. Tyvärr skjuter vissa jägare suggor med ungar, och dessa ungar växer upp till riktiga vildar som inte lärt sig av sin mamma hur man ska bete sig och härjar fritt nära människor. Många hundar (och människor och bilar..) blir skadade av föräldralösa vildsvinsvildar när de promenerar i skogen o inte är uppfostrade till "riktiga" jakthundar o som försöker ställa på vildsvinet. Aldrig roligt att skjuta vilda djur, men de har ju iaf levt ett vilt liv och fått massvis med utlagd mat. Bättre än de som levt hela livet instängda i stall. Hoppas du fattar min förklaring, är inget fan av jakt själv precis men såhär resonerar de flesta jägare o bönder.
  Hoppas allt är bra med er, läser inte så regelbundet, men ibland :) Och jag vet att du är en grym mamma, tvivla inte på dig själv!
  Kram från "hobbybonden" :)

  SvaraRadera